17.09.2017 klo 14:00 Shakespearen salaiset symbolit

Shakespeare-arvoitus
On kysytty, missä ovat Shakespearea koskevat dokumentit? Kirjeet ja asiakirjat. Missä kirjallinen jäämistö? Näytelmien ja runojen käsikirjoitukset? Miksi hänen ainoat käsialanäytteensä (nimikirjoitukset) muistuttavat kirjoitustaidottoman töherrystä? Miksi hänellä ei ole ollut omaa kirjastoa, vaikka näytelmät edellyttävät monikielisiä lähteitä. Kirjailijan on ollut kyettävä esim. Cymbelineä kirjoittaessaan lukemaan lainaamaansa Decameronea joko italiaksi tai ranskaksi, sillä tämän eroottisen ilottelun englantilainen käännös ilmestyi vasta 1620 kun Cymbelineä oli esitetty jo 10 vuotta! Häntä ei löydy minkään yliopiston kirjoista. Mistä hän siis oli saanut laajan kielitaidon sekä hyvän hovielämän tuntemuksen? Missä oppinut myös lakia ja merenkulkua? ... Jatkuu koko kuvauksessa
Kuvamme William Shakespearesta on siis varsin hämärä ja arvoituksellinen. Emme edes tiedä, koska Shakespeare päivälleen syntyi tai koska hän päivälleen kuoli. Syntymä- ja kuolinpäivät Pyhän Yrjön juhlana voivat näet viitata symbolisina Dragoniin eli eräänlaiseen Jeesuksen sukuseuraan. Emme tiedä, kuka hän oikeasti oli vai oliko kukaan: runoilija John Davies epäili kirjailijan aitoutta jo vuonna 1610.
Myös testamentti on täynnä omituisuuksia. On sanottu kirjailijan aavistaneen sairautensa ja kuolemansa ja siksi kirjoittaneen testamenttinsa ajoissa. Mutta Shakepespearen tyttären Susannan mies tohtori Hall ei tiedä appensa sairaudesta mitään. Valekuolema liittyy SH:n ideoihin. Onko Hall ehkä ollut mukana juonessa ja siten yhdessä paikallisen kirkkoherran kanssa järjestämässä runoilijan varhaista ’kuolemaa’?
Näihin kysymyksiin pyrin esitelmässäni Teosofisessa Seurassa löytämään vastauksia näytelmien symboliikasta. Tutkimme eräitä ornamentteja, näytelmien numerologiaa, sana-ja nimianagrammeja, ruusu- ja vaakunasymboliikkaa ja erityisesti Julius Caesarin sisältämiä vm-sisältöjä. Myös SH:n hautakiven salaisuuksia. Esitän myös katkelman eräästä salaista viestintää sisältävästä kohdasta Windsorin iloisissa rouvissa.
Luennoitsija: Seppo Heinola
Paikka: Vironkatu 7 C 2. Helsinki
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2018 Teosofinen seura ry