Maan vanhin alan erikoiskirjasto

Teosofisen Seuran kirjasto sijaitsee Helsingissä ja on alan vanhin erikoiskirjasto Suomessa. Sen toiminta alkoi 1890-luvulla. Kirjasto tukee seuran jäsenten ja muiden teosofiasta kiinnostuneiden tutkimustyötä tarjoamalla käyttöön kattavan käsikirjaston ja runsaasti lainattavaa aineistoa.
Kirjaston kokoelma sisältää pääasiassa teosofista ja erilaisia henkisiä suuntauksia, perinteitä ja filosofioita käsittelevää aineistoa. Kokoelmassa on yli 5000 nimikettä. Kirjaston käyttö on seuran jäsenille ilmaista. Muilta peritään viiden euron aloitusmaksu.
Helsingin lisäksi teosofisia kirjastoja on Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Porvoossa, Tampereella, Turussa sekä Tallinnassa, Virossa. Niistä kerrotaan loosien .
Tervetuloa lainaamaan!

Kirjojen luokitus

I Teosofia, teosofinen elämänkerta ja Seuran historia
II Psykologia, unet, Cayce/ennustukset, parapsykologia, ufot
III Bailey, Ruusu-risti, rosencreuzilaisuus, antroposofia
IV Uskonnot, kristinusko, uskonnot/Suomi, Bahai, myytit/mytologia, vapaamuurarius
V Filosofia, elämänfilosofia, intialainen filosofia, kiinalainen filosofia, buddhalaisuus, Tiibetin buddhalaisuus/Tiibet, Zen, Kallinen, Krishnamurti, Brunton, jooga/mietiskely, kansalliseepokset
VI Tiede, ravinto, parantaminen, astrologia
VII Elämänkerrat, historia/maantiede, yhteiskunta
VIII Kaunokirjallisuus, runous/taide
IX Lehtien vuosikerrat

Aukioloajat

Kirjaston aukiolo kesällä 2018
Tiistaisin parillisina viikkoina 12.6. asti klo 17.30 – 19.00
Sunnuntaisin - vain luentojen yhteydessä toukokuussa 20.5., kesäkuussa 3. ja 17. 6. ja elokuussa 12. ja 26.8. klo 14.00 – 16.00.
Heinäkuussa kirjasto on suljettu.
Hyvää lukukesää!

Vironkatu 7 C 2
p. (09) 135 6205
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2018 Teosofinen seura ry